کلیه شما فیلترهای مهم بدنتان به حساب میآیند، این بخش مهم از بدن که به شکل لوبیا میباشد دارای یک سیستم حذف مواد زائد پیچیده بوده و بر اساس اعلام رسمی موسسه ملی دیابت و بیماریهای گوارش و کبد در طول روز 120 الی 150 کیلوگرم خون را تصفیه کرده و به میزان 2 کیلوگرم مواد زائد و اضافی را حذف خواهند کرد. یکی از مشکلاتی که ممکن است برای کلیهها ایجاد گردد نفریت حاد نام دارد، این مشکل زمانی ایجاد خواهد شد که کلیه ملتهب شود. اینطور که پیداست نفریت حاد دارای دلایل گوناگونی بوده و در نهایت نیز امکان دارد منجر به نارسایی کلیه گردد، در این مقاله قصد داریم به بررسی و ارزیابی نفریت حاد بپردازیم.
نفریت حاد در انواع مختلفی وجود دارد که داشتن اطلاعات کافی در رابطه با آنها امری ضروری به حساب میآید، در ادامه به معرفی انواع مختلف این مشکل کلیوی خواهیم پرداخت.
√ نفریت بینابینی: یکی از انواع مختلف نفریت را نفریت بینابینی تشکیل میدهد، در این حالت فضاهای بین لولههای کلیه دچار التهاب میشوند و این التهاب منجر به نفریت حاد میگردد.
√ پیلونفریت: یکی از انواع التهابهای کلیه بوده که غالبا به دلیل عفونت باکتریایی ایجاد میشود، بر اساس آمارهای ارائه شده مشخص است که این عفونت ابتدا در مثانه آغاز و سپس به درون کلیهها منتقل میگردد.
√ گلومرولونفریت: این نوع نفریت حاد موجب ایجاد التهاب گلومرولی میشود، تعداد بسیار زیادی مویرگ در کلیه وجود دارد و گلومرولی خوشههای کوچک مویرگها میباشند که موجب حمل خون خواهند شد و به نوعی کار فیلتر را انجام میدهند. گلومرولهای آسیب دیده و التهابی ممکن است نتوانند به درستی وظیفه فیلتر کردن خون را انجام دهند و همین مسئله میتواند یکی از دلایل ایجاد نفریت حاد به حساب آید.
لینک کامل مقاله: آسان طب