اسپاسم مثانه یکی از مشکلاتی است که میتواند برای افراد زیادی ایجاد گردد و نتیجه آن شکلگیری ادرار شدید و به دفعات خواهد بود، اسپاسمهایی از این قبیل احتمالا دردناک و چه بسا شرمآور باشند، این مسئله زمانی بهتر درک میشود که موجب شدت ادرار و یا نشت آن گردد. در این مقاله به موضوع اسپاسم مثانه و شیوههای جلوگیری از آن خواهیم پرداخت.
شرایط مختلفی منجر به مشکل اسپاسم مثانه میگردند اما خوشبختانه درمانهای زیادی برای آن موجود بوده که باعث میشود افراد نگرانی خاصی در رابطه با آن نداشته باشند.
یکی از شایعترین بیماریهای مرتبط با اسپاسم مثانه را میتوان بیش فعالی آن به حساب آورد، بیش فعالی مثانه یا همان OAB منجر به ایجاد بیاختیاری خواهد شد. بر اساس اعلام رسمی بنیاد مراقبت اورولوژی ایالات متحده آمریکا چیزی در حدود 30 درصد مردان و 40 درصد زنان دچار این مشکل هستند که به نوبه خود آمار قابل توجهی میباشد، دلایل دیگری همچون عفونتهای دستگاه ادراری (UTIs) نیز در ایجاد اسپاسم مثانه بیتاثیر نمیباشند. UTI زمانی رخ میدهد که باکتریها به تعداد بسیار زیاد وارد دستگاه ادراری شوند، علاوه بر گرفتگی عضلات مثانه این عفونتهای ادراری میتوانند موجب ایجاد درد در قسمت پایین شکم، لگن، بخشهای از پشت، تب و احساس سوزش در هنگام ادرار شوند. مشکل اسپاسم مثانه دلایل دیگری هم دارد که در این قسمت به آنها اشاره خواهیم کرد:
برخی از داروهای دیورتیک هم امکان دارد در ایجاد این نوع اسپاسم دخیل باشند.