میدانیم که داروهای مسکن و ضدالتهاب بیشترین مقدار مصرف در جهان را به خود اختصاص میدهند زیرا اغلب افراد به دلیل فعالیتهای شدید بدنی، استرس، بیتحرکی، کشیدن سیگار و غیره با دردهایی نظیر سردرد و خستگی بدن و موارد دیگر مواجه می شوند که این گونه از دردها را نمی توان به بیماری خاصی نسبت داد و تنها راه رفع آنها استفاده از مسکنها میباشد. مصرف انواع مسکنها مثل داروی ناپروکسن در ایران بسیار بالاتر از حد متعارف گزارش شده است. داروی ناپروکسن نیز یک ضد درد و ضد التهاب قوی است که در دندان درد و درمان دردهای مفصلی کاربرد فراوان دارد اما پس از تحقیقات فراوان توانستند به تاثیر داروی ناپروکسن در درمان بیماری نقرس هم دست پیدا کنند. اگر جزء افرادی هستید که از داروی ناپروکسن به مقدار زیاد مصرف میکنید و یا تمایل به شروع استفاده از این دارو را دارید، پیشنهاد میکنیم این مطلب را با دقت مطالعه کنید.
داروی ناپروکسن (Naproxen) که با نام های اختصاری و تجاری Naprosyn ،Arthroxen ،Arthrosin هم اکنون در داروخانه ها و بازارهای آزاد دارو یافت می شود را می توان جزء دسته دارویی ضد التهاب و داروی درمان بیماری نقرس طبقه بندی کرد، با توجه به نظر پزشکان و محققان میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو نسبتا زیاد و میزان وابستگی و اعتیاد به دارو کم اعلام شده است. برای دریافت داروی ناپروکسن از داروخانه ها نیاز به نسخه پزشک است اما متاسفانه امروزه در ایران شاهد این موضوع هستیم که در بسیاری از داروخانه ها این دارو به شکل آزاد و بدون نسخه و به راحتی به فروش می رسد. این دارو برای کاهش میزان درد، سفتی و التهاب مفاصل و بیماری های رماتیسمی بکار می رود ولی نمی تواند موجب درمان اینگونه بیماری ها شود. ضمنا برای درمان بیماری نقرس و تسکین درد ناشی از بیماری میگرن و دردهای پس از جراحی ارتوپدی نیز مؤثر می باشد. لازم به ذکر است که داروی ناپروکسن فاقد مواد کورتونی است.
به گزارش مجله پزشکی آسان طب: داروی ناپروکسن به اشکال قرص، محلول، قرص های گرانول، شیاف در بازار برای فروش به چشم می خورد و طبق نظر پزشکان و به طور میانگین بهترین زمان مصرف دارو در تسکین دردهای عمومی (۶ تا ۸ ساعت یکبار در موقع لزوم)، در تسکین درد عضلات و مفاصل (۱ تا ۲ بار در روز)، در درمان نقرس (هر ۸ ساعت یکبار) اعلام شده است و ضمنا کلیه این دوزها، باید همراه با غذا مصرف شوند زیرا خوردن این دارو با شکم خالی موجب ایجاد اشکالات گوارشی و معده درد می شود. اندازه دوز مجاز مصرفی دارو نیز در تسکین دردهای عمومی (۵۰۰ میلی گرم در ابتدا و سپس هر ۶ تا ۸ ساعت ۲۵۰ میلی گرم در مواقع لزوم)، در تسکین درد عضلات و مفاصل (۵۰۰ تا ۱۲۵۰ میلی گرم در روز) و در درمان نقرس (۷۵۰ میلی گرم در آغاز درمان و سپس هر ۸ ساعت یکبار ۲۵۰ میلی گرم) می باشد اما مقدار مصرف برای هر فرد باید توسط پزشک معالج او تعیین شود.
لینک کامل مقاله: آسان طب